Tapijt zonder eind

Tapijt zonder eind

Om een volledig duurzaam bedrijf te worden moet je grondstoffen terughalen en hergebruiken. Bij Interface doen ze dat al twintig jaar.

Wie de circulaire economie in de praktijk wil zien, moet afreizen naar Scherpenzeel, een dorp van tienduizend zielen op de grens van de provincies Utrecht en Gelderland. Daar, op een industrieterrein even­ buiten ­d­dorpskern, ­is ­het ­Europese­ hoofdkwartier­ gevestigd van Interface, producent van tapijttegels met wereldwijd 3500 medewerkers en een omzet van bijna 1 miljard euro. Het bedrijf is een circulaire koploper.

Bij aankomst springt een dunne strook zonnepanelen op de voorgevel van het hoofdgebouw in het oog. Binnen bij de receptie hangen vijf digitale informatieborden waarop het verbruik van water, elektriciteit en aardgas kan worden afgelezen, evenals de hoeveelheid stroom die door de zonnepanelen wordt opgewekt. ‘Meten, daar begint het allemaal mee’, zegt Ton van Keken, de Europese­ chief ­operating ­officer ­van ­Interface, even ­later ­in zijn werkkamer.

Lees het hele stuk hier.

Impact-investeren: heilige graal of hype?

Impact-investeren: heilige graal of hype?

Stop chronisch stapelgedrag en voorkom zo stress op de werkvloer

Stop chronisch stapelgedrag en voorkom zo stress op de werkvloer